0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Pizza na Rímsky spôsob

22. 10. 2024Perfetto
Príprava / Varenie 80 min.
Počet porcií 10 porcií
Náročnosť receptu Náročná obtiažnosť
Počet ingrediencií 5
  • Biga
  • Múka typu "00" W 380-400 1000g
  • Studená voda 500g
  • Čerstvé / Sušené droždie 13g / 8g
  • Cesto
  • Múka typu "00" W 380-400 250g
  • Čerstvé / Sušené droždie 3,2g / 2g
  • Veľmi studená voda 450g
  • Morská soľ 31,2g
  • Olivový olej extra vergine 50g
Postup

1.časť Biga:

Všetky ingrediencie  na bigu miešajte 3 minúty na spätnom chode, ak nemáte spätný chod, použite druhú rýchlosť max 2 minúty. Následne Bigu vložte do vymasteného a uzatvárateľného boxu, nechajte odpočívať pri izbovej teplote 20 – 30 minút, potom bigu dajte na približne 24 hodín do chladničky pri teplote +4 °C.

2. časť oživenie cesta:

Do miesiča dajte celú bigu, múku, droždie a 50% vody, tak začnite miesiť na prvej rýchlosti približne 1,5 minúty. Potom pridajte soľ. Tak pokračujte v miesení 2 minúty, pokiaľ sa soľ absorbuje. Následne pridajte olivový olej a prepnite na druhú rýchlosť miesenia. Potom začnite prilievať po malých krokoch zvyšných 50% vody, počkajte pokiaľ sa dobre časť vody absorbuje a pridajte ďalšiu časť vody, takto pokračujte krok po kroku pokiaľ sa vám minie voda. Miesenie ukončite, ak má cesto teplotu 24 – 25 stupňov, cesto má mať pekný tekvicový tvar. Hotové cesto vyberte z miesiča a pár krát ho poprekladajte, aby získalo pevnosť, potom ho vložte do vymasteného boxu a nechajte odpočívať 120 minút pri izbovej teplote.
Potom vytvorte porcie požadovanej hmotnosti. Ak máte plech 30x40cm, bochník cesta bude 450g - 500g. Cesto poprekladajte a vytvarujte z neho bochník, potom bochník vložte do uzatvárateľných boxov a na 60 – 90 minút nechajte odpočívať pri izbovej teplote. 
Keď je cesto pripravené bochníky cesta posypte dostatočným množstvom semolinovej múky a vyberte ich z boxu pomocou špachtle. Tak bochníky roztiahnite alebo rozvaľkajte na veľkosť plechu. Predtým, ako do plechu položíte cesto, si plech ľahko potrite olivovým olejom.
Pečte v rúre pri teplote 280°C - 300°C. Najprv cesto predpečieme 3 - 5 minúty, potom pridáme ingrediencie a dopečieme pri rovnakej teplote 3 – 5 minúty. Buon gusto!


 

Allora! Suroviny na recept môžete kúpiť aj tu!

Najpredávanejšie badge image
Na sklade
25,43  €
Najpredávanejšie badge image
Na objednávku
4,38  €
Talianske dni badge image
Na sklade
32,27  €
Najpredávanejšie badge image
Na sklade
26,06  €
Najpredávanejšie badge image
Na objednávku
3,09  €
Talianske dni badge image
Na sklade
26,08  €
badge image
Na objednávku
13,11  €
Najpredávanejšie badge image
Na sklade
34,63  €
Talianske dni Zľava 5% badge image
Na objednávku
0,74  € 0,70  €
Talianske dni Zľava 10% badge image
Na sklade
0,71  € 0,64  €
Najpredávanejšie Talianske dni badge image
Na sklade
8,01  €
badge image
Na objednávku
53,66  €