Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Pizza peperoncino s tuniakom

27. 5. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 20 min
Počet porcií 6 porcie
Náročnosť receptu Stredná obtiažnosť
Počet ingrediencií 16

Ingrediencie

  • Múka na pizzu (cesto) 500 g
  • Droždie suché (cesto) 2 g
  • Soľ morská (cesto) 12,5 g
  • Pitná voda (cesto) 2,9 dcl
  • Pasírované paradajky 200 g
  • Mozzarella mäkká 100 g
  • Parmezán 50 g
  • Peperoncino (sterilizované) 1 kl
  • Tuniak 60 g
  • Plnené papričky s tuniakom 6 - 8 ks
  • Rukola Podľa potreby
  • Olivový olej Podľa potreby
  • Cesnak Podľa potreby
  • Hrubozrnná soľ Podľa potreby
  • Čierne korenie Podľa potreby
  • Bazalka Podľa potreby

Postup

Príprava cesta: Ako prvé si múku preosejeme cez sito, do nádoby kde budeme pripravovať cesto. Nalejeme 95% pripravenej vody, nasypeme droždie a mixujeme v mixéri na strednom stupni 5 minút. Následne si rozpustíme soľ v zbytku vody a pridáme ju do kuchynského robota a pokračujeme v miešaní ďalšie 4 minúty. Znížime rýchlosť miešania na nižší stupeň a pokračujeme v miešaní ešte 3 minúty. Cesto vyberieme z kuchynského robota a chvíľu ho ponaťahujeme v rukách, aby sme zistili či má správnu konzistenciu. Cesto vložíme do nádoby vymastenej olivovým olejom a necháme prikryté odpočívať 30 - 60 minút. Odpočinuté cesto vyberieme na pult a rozdelíme si ho na jednotlivé pizza bochníky. My sme si z tohto cesta vytvorili 6 bochníkov.

Pripravené bochníky vložíme do nádoby, prikrijeme utierkou a necháme odpočívať dve hodiny. Následne vložíme nádobu s bochníkmi do chladničky kde pri konštantnej teplote 3 - 7 stupňov necháme 20 - 48 hodín "odpočivať". Pred prípravou pizze je potrebné bochníky vybrať z chladničky aspoň 2 hodiny pred samotným spracovaním.

Na túto pizzu si pripravíme veľmi jednoduchú omáčku z pasírovaných paradajok a sterilizovaného peperoncina. V panvici si ohrejeme olivový olej aj so sušeným cesnakom alebo plátkami cesnaku, prilejeme pasírované paradajky a kávovú lyžičku peperoncina. Osolíme, okoreníme a povaríme asi 5 minút kde v závere pridáme bazalku pre výraznejšiu chuť aj arómu. Medzitým si dáme predhriať rúru aj s kameňom na pečenie pizze na 330 - 500 stupňov podľa typu rúry.

Z pripraveného pizza bochníka si vytvarujeme okrúhly formát cesta dostatočne tenký aj po okrajoch a zároveň si okraje cesta potrieme olivovým olejom. Na cesto navrstvíme a rovnomerne rozotireme naberačkou paradajkový základ, nastrúhame parmezán, natrháme kúsky mäkkej mozzarelly a pridáme kúsky tuniaka. Potom vložíme cesto s týmito ingredienciami do vyhriatej rúry na kameň a pečieme zhruba 5 -10 minút veľmi záleží od rúry, preto je potrebné pizzu kontrolovať.

Upečenú pizzu vyberieme a pred servírovaním doplníme rukolou, plnenými papričkami a ochutíme pár strekmi olivového oleja. Párujeme s bielym vínom typu Pinot Grigio. 

Allora! Suroviny na recept môžete kúpiť aj tu!

Deň žien badge image
10,90  €
Najpredávanejšie badge image
2,89  €
Deň žien Zľava 10% badge image
2,74  € 2,47  €
Zľava 10% badge image
2,89  € 2,60  €
Deň žien badge image
11,02  €