Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Šťavnatý jablkový koláč

21. 11. 2022Perfetto
Príprava / Varenie 70 min
Počet porcií 12 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 14

Ingrediencie

  • Hladná múka "tipo 2" 600 g
  • Strúahné jablká 900 g
  • Práškový cukor 480 g
  • Vanilínový cukor 2 ks
  • Kakao 3 pl
  • Sóda bikarbóna 3 čl
  • Mlieko 3 dcl
  • Olej 3 dlc
  • Džem Na potretie
  • Čokoláda na varenie 200g
  • Maslo (do čokolády) Podľa potreby
  • Mlieko (do čokolády) Podľa potreby
  • Olej (na potretie papiera) Podľa potreby
  • Soľ Štipka

Postup

Tento jednoduchý šťavnatý koláč si určite zamilujete. Pripravíme si väčšiu misku a varechu. Jablká si očistíme na nastrúhame na hrubšej časti strúhadla. Vodu z jabĺk nevytláčame, keďže chceme docieliť šťavnatý koláč.

K jablkám pridáme všetky ostatné ingrediencie, ktoré varechou premiešame aby sa nám všetky suroviny dobre prepojili.

Predhrejeme si rúru na 180 stupňov Celzia. Plech na pečenie si vystelieme papierom na pečenie, ktorý potrieme olejom. Hotové cesto vylejeme na plech a pečieme 20-30 minút v závislosti od typu rúry.

Pokiaľ sa nám koláč pečie vo vodnom kúpeli (nad parou) si roztopíme čokoládu s kúskom masla a mlieka. Mlieko pridávame podľa potreby tak aby sme čokoládu mohli následne vyliať na upečený koláč ale zároveň aby nebola príliš riedka.

Po upečení vyberieme koláč z rúry a preklopíme ho druhý plech, denko alebo tácku tak, že papier na pečenie ostane na vrchu koláča. Papier na pečenie z koláča odlepíme a ešte teplý koláč potrieme džemom alebo marmeládou. Následne naň vylejeme pripravenú čokoládu.

Hotový koláč necháme vychladnúť, nakrájame ho na kocky a podľa chuti dozdobíme ovocím alebo šľahačkou. Podávame s voňavým čajom z našej kolekcie Dté. Prajeme dobrú chuť.