0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Pizza pre súčasnosť z múky Viola

8. 6. 2024Perfetto
Počet ingrediencií 4
Príprava / Varenie 140 min
Počet porcií 5
Náročnosť receptu Stredná obtiažnosť
  • Múka Viola 1kg
  • Studená voda 650g
  • Sušené droždie 1g
  • Soľ 25g

Postup:

Začnite tým, že v miesiči zmiešate všetku múku, 90% studenej vody a droždie. Zvyšných 10% vody si necháme. Miešajte pomocou klasickej techniky na prvej rýchlosti, kým sa všetko dôkladne spojí. Potom pridajte soľ a pokračujte v miesení ďalších 5 minút. Následne prepnite na druhú rýchlosť a postupne po častiach pridávajte zvyšnú vodu, až pokiaľ je cesto pekné a dosiahne teplotu 23 - 24°C.

Cesto z miesiča premiestnite do uzavretej naolejovanej nádoby a nechajte ho odpočívať pri izbovej teplote 60 – 80 minúť. Tak cesto rozdeľte na tri veľké časti, poprekladajte, spravte z nich 3 bochníky a umiestnite ich naspäť do nádoby pri izbovej teplote minimálne na 110  minút. Potom bochníky vložte do chladničky pri teplote +4°C na 19 - 21 hodín.

Po vybratí bochníkov z chladničky bochníky nechajte pri izbovej teplote približne jednu hodinu. Z bochníkov následne vytvorte menšie bochníky s hmotnosťou približne 280 – 290g. Takto pripravené bochníky nechajte ich odpočívať 3 - 4 hodiny pri izbovej teplote. Nezabudnite na podsyp a rozťahovanie používať "múku" spolvero.

Pečte v rúre predhriatej na približne 390 - 410°C. Tento recept vám umožní pripraviť autentický recept s použitím kvalitnej múky Viola, ktorý je perfektný pre každú príležitosť.