0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Klasická pizza z múky Viola

8. 6. 2024Perfetto
Príprava / Varenie 60 min
Počet porcií 15
Náročnosť receptu Náročna
Počet ingrediencíí 5
  • Múka Viola 2kg
  • Voda 1240g
  • Sušené droždie 4g
  • Morská soľ 50g
  • Olivový olej extra virgin 60g

Postup:

Najprv nasypte múku do miesiča a nechajte ju prevzdušniť 1 – 2 minúty. V 60% vody si rozpustite droždie a pridajte ho k múke potom miesite približne 1 minútu na prvej rýchlosti. Následne pridajte soľ do zvyšných 40% vody, tak slanú vodu pridajte do miesiča, pokračujte v miesení ďalšie 4 minúty. Po 4 minútach pridajte olivový olej a pokračujeme v miesení ďalšie 4 minúty na prvej rýchlosti. Tak prepneme na druhý rýchlostný stupeň a miesime 4 minúty na druhej rýchlosti.

Po dokončení miesenia cesto vyberieme a necháme odpočívať v uzavretej a vymastenej nádobe 50 - 80 minút. Po odpočinku z cesta pripravte pizza bochníky v hmotnosti od 270 – 290g. Vytvarované pizza bochníky vložte do pizza boxov a nechajte odpočívať pri izbovej teplote približne 2 hodiny. Potom boxy umiestnite do chladničky a nechajte odpočívať pri teplote +4 °C - 24 až 48 hodín.

Pred použitím vyberte cesto z chladničky najmenej 3 - 4 hodiny. Nezabudnite na podsyp a rozťahovanie používať "múku" spolvero. Pečte v elektrickej peci pri teplote 320°C alebo v peci na drevo pri teplote 350°C. Týmto spôsobom dosiahnete dokonalú pizzu s použitím našej kvalitnej múky Viola od Molino Pasini.