0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Festival Viva Italia - taliansky raj na Slovensku

Milovníci Talianska, pozor! Pripravte sa na najväčšiu oslavu talianskej kultúry na Slovensku – festival Viva Italia v Poprade. Tento jedinečný festival vám prinesie to najlepšie z Talianska a Perfetto na ňom nebude chýbať. Od lahodného vína a jedla až po taliansku hudbu, umenie a skvelú atmosféru. Ak máte radi Taliansko, podujatie Viva Italia nemôžete zmeškať.
30. 5. 2024Perfetto

Prečo prísť na Viva Italia 5.6 – 8.6 v Poprade?

 

Lahodná talianska kuchyňa

Festival Viva Italia je oslavou talianskej kuchyne, ktorá je obľúbená po celom svete. Počas festivalu budete mať príležitosť ochutnať rôzne autentické talianske špeciality. Samozrejme, na festivale nebude chýbať ani krásny stánok Perfetto! Stánok Perfetto nájdete na spodnej časti námestia pri pódiu s hudbou a tešiť sa môžete napríklad na kváskovú focacciu, skvelé vína, široký sortiment potravín a skvelú atmosféru a prostredie. Na Viva Italia sa môžete tešiť na viac ako 50 druhov prosecca, rôzne delikatesy, od lahodných syrov a šuniek až po olivové oleje a cestoviny. Je to skvelá príležitosť doplniť si zásoby svojich obľúbených talianskych produktov!

Bohatý kultúrny program

Na festivale Viva Italia sa nebudete nudiť ani minútu. Čaká na vás pestrý program plný hudobných vystúpení, premietaní talianskych filmov v Kine Tatran, výstava fotografií F1 Martina Trenklera a mini modelov Ferrari, či oficiálne večere festivalu. Môžete sa tešiť na živé koncerty talianskych umelcov a mnoho ďalších kultúrnych aktivít. Festival je skvelou príležitosťou pre celú rodinu stráviť čas v príjemnej atmosfére a spoznať lepšie taliansku kultúru.

 

Viva gli Alpini!

Najväčšie talianske združenie - Alpini bude mať po Paríži či Mníchove tentokrát svoje Medzinárodné stretnutie na Slovensku! Príďte spoznať hrdých členov združenia Alpini a ich fascinujúcu históriu. Nebude chýbať výstava v Podtatranskom múzeu, premietanie filmu Anima Alpina (Alpínska duša), konferencia v talianskom jazyku či hudobné vystúpenia Fanfara Alpina Sezione di Udine a koncert polyfonického mužského zboru. Určite odporúčame prísť sa pozrieť aj na fungovanie Alpinov v ich tábore (pri futbalovom štadióne v Poprade). Čerešničkou však bude medzinárodné cvičenie Alpinov a Hasičského zboru SR.

 

Atmosféra ako na dovolenke v Taliansku

Predstavte si, že sedíte priamo na námestí s kvalitným prosecccom v ruke, v pozadí počujete taliansku hudbu, všade rozvoniavajú talianske dobroty a vy si iba vychutnávate prítomný okamih. Presne toto môžete zažiť počas festivalu Viva Italia a nemusíte kvôli tomu ani cestovať tisícky kilometrov. K dokonalým fotografiám z dovolenky ale nesmú chýbať známe talianske historické pamiatky. Aj tie však nebudú chýbať. Neveríte? Príďte sa presvedčiť :)

Kedy a kde?

Festival Viva Italia sa uskutoční od 5.6. do 8.6.2024 priamo na Námestí sv. Egídia v Poprade. Nezabudnite si poznačiť tieto dátumy do svojho kalendára a pripravte sa na nezabudnuteľný zážitok plný talianskej kultúry, jedla a zábavy.

Tešíme sa na vás na festivale Viva Italia v Poprade!

www.vivaitalia.sk

Autor: Zuzana Veronika Lešková - Festival Viva Italia