0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Základ na pizzu z červených paradajok

25. 5. 2022Perfetto
Príprava / Varenie 10 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Ľahká
Počet ingrediencií 4

Ingrediencie

  • Červené paradajky 400 g
  • Bazalka - čerstvá alebo sušená 3 - 5 listov
  • Soľ 4 g
  • Olivový olej 3 PL

Postup

Všetky ingrediencie pripravujeme za studena. Na prípravu môžete použiť rôzne druhy paradajok, ako sú napríklad - San Marzano - tie sú najpoužívanejšie, Datteriny, Neapolské, Pomodorini (cherry), Vesuvio červené paradajky, druhov paradajok je veľa a preto sa stačí, iba rozhodnúť. 

Vložte paradajky do misky a popučte ich na malé kúsky, môžete použiť aj mixér. Pridajte soľ a pomiešajte, potom pridajte bazalku spolu s olivovým olejom a taktiež poriadne premiešajte. Takto pripravený základ nechájte odstáť v chladničke minimálne 10 hodín. Pri správnom skladovaní červený základ na pizzu vydrží až 6 – 8 dní. 

Allora! Suroviny na recept môžete kúpiť aj tu!